John de Vet

images/john-de-vet.jpg Voetbal is leuk, wielrennen leuker, maar tafeltennis het leukst. Ik ben lid van De Batswingers sinds januari 1972, meegekomen met de eerste golf jeugdleden na de Schoolkampioenschappen in oktober 1971. Volgens mij ben ik de enige van de huidige leden die nog in de zaal van Henk Faes heeft gespeeld. Dat was bij ons om de hoek in buurtschap 't Centrum. Het overgrote deel van de geschiedenis hier beschreven heb ik dus van dichtbij meegemaakt. In de competitie heb ik samengespeeld met bijna 40 verschillende teamgenoten (nog los van alle invallers); het langst met Ron en Ariën. Met uitzondering van het seizoen dat we in Amerika woonden speel ik sinds 1977 in de hoofdmacht, waar ik aanvankelijk met moeite mee kon komen en later kopman werd.

Naast zelf competitie spelen en clubkampioen worden geeft training geven, coachen en dingen organiseren (toernooi, spel, reünie) mij de meeste voldoening. Verder ben ik voor mijn kluppie actief (geweest) als wedstrijdsecretaris, lid van de hoofdleiding, Sorry editor, off-site webmaster, PR/communicator en voorzitter.

Buiten de club heb ik 6 jaar (2004-2010) in het bestuur van TTB De Baronie gezeten, waarvan 5 als voorzitter. In die tijd organiseerde ik ook mede het Bondstoernooi. Vanaf 2006 heb ik me ingespannen om samenwerkingen te smeden tussen De Baronie en TTL en tussen NTTB en regionale bonden. Helaas niet met het beoogde succes. In 2014 ben ik lid geworden van de VVTT en probeer daar een steentje bij te dragen aan bijscholingen in onze regio. Vanaf 2016 organiseer ik met een enthousiast groepje vrijwilligers voor de afdeling ZuidWest de Afdelingskampioenschappen Jeugd.

Intussen 60 jaar oud, 35 jaar getrouwd met Petra, vader van 3 en trotse opa, met nog meer tijd voor mijn favoriete hobby.

Gilze juni 2018